Dygnetruntlinser använder du som du hör på namnet hela dygnet även när du sover. Linserna har du i ögonen i en månad och du behöver inte ta ut dem varje natt som du gör med månadslinser.

Använder du aldrig glasögon och tycker det är jobbigt med att sätta i linserna på morgonen kan detta vara ett mycket bra alternativ i och med att du slipper tänka på allt detta.

Testa dygnetruntlinser

Har du torra ögon kan dygnetruntlinser vara ett alternativ i och med att de släpper igenom mer än sex gånger mer syre. Som med alla linser så fungerar de olika bra för olika personer.

Det är inte säkert att dygnetruntlinser passar dig och dina ögon men testa dig fram och diskutera med din optiker så hittar du snart den bästa lösningen.

Innan du beställer dygnetruntlinser så måste du prata med din optiker för att se om det passar dig.

Att använda dygnet runt linser!

Att kunna ha dygnet runt linser är en lättnad för vissa då man slipper en massa hantering och pyssel med dina linser, som till exempel så slipper du ta ut dem och lägga dem i linsvätska och dessutom ta ut och in hela tiden.

Dygnet runt linser kan du ta ut och sätta in nya efter 2 till 4 veckor. Det är för att du som använder linser ska kunna leva ett så bekvämt liv som möjligt och inte ens tänka på att du har linser i ögonen. Perfekt för dig som inte har lust eller råd at göra en ögonoperation.

Skonsammare mot dina ögon

Dygnet runt linser släpper in mer syre än vanliga linser och gjort av ett material som heter Silikonhydrogel och är mycket starkare och slitstarkare material som är skonsammare mot dina ögon. Sen finns det en egenskap som dygnet runt linser har som gör att du nästan inte ens känner att du har lins i ögat.

Alla kanske inte kan ha dessa linser

Men det finns också nackdel med detta och det är att detta inte passar alla dvs att alla kan inte använde dem. Åtminstone inte dygnet runt i 30 dagar , många kan använda dem i 14 dagar i taget eller bara 7 dagar i vissa fall, beroende på hur torra ögon man har vanligtvis. Sen har det olika faktorer så som vart man vistas och jobbar.

Jobbar du i dammiga miljöer så fastar det mycket damm då kan det vara bra att byta ut dem lite oftare men då kanske ett annat alternativ än dygnet runt linser passar dig bättre som te x veckolinser.

Har du använd dina linser i 30 dagar kan det vara bra att ta ut dem och vila hornhinnan lite, men annars så passar dygnet runt linser väldigt bra och det är bekvämt för du slipper hantera dina linser lika ofta som dem andra linser så som endagslinser, veckolinser och månadslinser.