Färgade linser utan styrka / Halloween

  • Inläggskategori:Fakta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Att använda sig av färgade linser är ett sätt att verkligen förstärka intrycket av att vara skräckinjagande och läskig på Hallowenfesten. Utbudet är stort och man kan välja mellan helfärgade ibland annat färger som svart, rött, orange eller med mönster som eld, jägarsikte eller blixtar.

Alla blir glada av att möta ett par glada ögon – och tvärtom. Låt ”Halloweenlinser” bli pricken över i:et gällande utklädnad på årets halloweenfest.

Här hittar du bäst pris på färgade linser utan styrka – Som passar utmärkt till Halloween.

Kan alla ha linser utan styrka?

En stor fördel med linser utan styrka är att alla kan ha dem. De påverkar inte synen något utan används enbart på grund av estetiska skäl. Ibland för att få en viss färg på ögonen och i andra fall för att se riktigt läskig ut. De linser som passar till Halloween passar verkligen in i den senare delen.

Utan styrka

Även de som till vardags har linser med styrka kan använda linser utan styrka under kortare tid. Många som badar tar exempelvis ut sina ordinarie linser och att ha linser utan styrka påverkar ögonen i samma uträckning som att inte ha några linser alls.

Därmed kan man ha dessa på en Halloweenfest. I alla fall om man klarar sig utan att få den synförstärkning som linserna annars ger.

Att däremot använda linser utan styrka hela dagar, i det fall som man har synfel, innebär att ögonen kan påverkas negativt och synfelet förvärras.

Men det finns även tillfällen då du inte bör ha linser. Detta oavsett om du ha med eller utan styrka:

  • Det första är om du är förkyld eller har feber. Detta påverkar ögonen och då bör därmed inte linser användas.
  • Det andra tillfället är om ögonen blir irriterade när linserna sitter i. Om problem uppstår kan man uppsöka optiker för att få råd och hjälp.
  • Det tredje tillfället är om man kommer att vara på en plats där det förekommer ovanligt mycket damm. Detsamma gäller giftiga ångor.

Vid dessa tre tillfällen är det bättre att ha glasögon av något slag. Visst kan det vara tråkigt att inte få använda de inköpta läskiga linserna till Halloween – men väl valda glasögon kan även fylla sin funktion. Även om det inte ger exakt samma känsla.

Tänk på hygienen

Färgade linser utan styrka finns både som endagslinser och som månadslinser. De som använder endagslinser ska enbart använda dessa en dag vilket gör att man inte behöver göra ren dem på något sätt efter att de använts.

Är det månadslins bör dessa alltid ligga i en speciell linsvätska under den tid som linserna inte används. Denna vätska följer alltid med vid köp av linser.

Oavsett lins bör man alltid vara mycket noggrann med hygienen på händerna när linserna sätts in. Tvätta alltid händerna noggrant med både tvål och vatten innan.

Detta eftersom bakterier och smuts lätt förs över från fingrarna till linsen. Även när linserna sedan ska tas ut bör man tvätta händerna. Detta eftersom man lätt vidrör delar av ögat.

Lämna ett svar