Förändra utseendet med färgade linser

  • Inläggskategori:Fakta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Färgade linser ändrar ditt utseende

Om man tycker om att leka med sitt utseende så brukar man tycka att färgade linser är hur roligt som helst. Att på ett ögonblick ha en annan ögonfärg ger en liten kick, för trots att de upptar ganska liten plats på våra kroppar så påverkar just ögonen våra utseenden väldigt mycket.

Det här med att ögonen är själens spegel är kanske lite av en kliché, men det är trots allt i ögonen man fångar upp en människas känslouttryck.

Färgade linser med eller utan styrka

Om man lider av brytningsfel, oavsett man är långsynt eller närsynt, så behöver man ett hjälpmedel för att korrigera felet. Har man väldigt lite brytningsfel så kan man i de flesta fall klara sig ganska bra även utan korrigering, men för knivskarp syn behöver mer än hälften av alla svenskar hjälp.

Glasögon var länge det enda alternativet, de har funnits ända sedan 1200-talet! De mjuka kontaktlinser som fästs direkt på ögat dök inte upp förrän på 1970-talet och sedan dess har utvecklingen gått fort framåt.

Idag känner man inte om man har på sig kontaktlinser och dagens linser släpper igenom 5-6 gånger mer syre än originallinserna från 70-talet.

Har man brytningsfel och redan använder linser så är det en enkel sak att bara köpa ett extra par linser på nätet med färg. Färgade linser kommer i alla olika färger, allt från ljusaste isblå till kolsvart.

Det finns också partylinser, eller crazylinser som de också kallas, som kan se ut lite hur som helst, ett riktigt hett tips till Halloween är bära vita, röda eller knallgula crazylinser! Läs mer längre ner

Handla färgade linser billigt online

Även om man inte har fel på synen så kan man känna sig sugen på att testa en ny ögonfärg, det går bra eftersom färgade linser också säljs kontaktlinser utan styrka.

Man behöver ändå besöka en optiker för att få de rätta måtten, men sedan går det bra att antingen beställa sina färgade linser från optikern i fråga, eller skicka iväg en beställning online, vilket brukar vara billigare.

Olika sorters färgade linser

Det finns olika sorters linser, allt från endagslinser som byts ut varje dag, till månadslinser som kan användas en hel månad, men behöver tvättas med omsorg och läggas i ett särskilt etui varje kväll.

En tredje sort är dygnetrunt-linser som kan sitta i även under natten, vilket innebär frihet för många. Man kan ha i dygnetrunt-linserna i mellan 2-4 veckor men sedan behöver ögat en liten paus och då får man övergå till vanliga linser som tas ut om kvällen i åtminstone två veckor.

När man köper färgade linser så är det oftast månadslinser man får, dessa kan användas i 30 dagar från det att man öppnar förpackningen. Man kan också välja färgade endagslinser som slängs när man tar ut dem på kvällen.

Färgade linser kommer i alla tänkbara nyanser och kan bäras av alla oavsett ögonfärg. Det finns dock klara direktiv kring vilken sort av alla färgade linser som finns som lämpar sig bäst för ens originalögonfärg.

Lämna ett svar